Användare: Lösenord:
Startsida/Eskilstuna/Start

Välkommen

Välkommen till Eskilstuna Första-hjälpen grupp!

"Robert på Malmamarken (Robin Stjernbergs uppträdande).jpg"
Referens:

Vi är en verksamhet inom Röda Korset Eskilstunakretsen.

I Första hjälpen-gruppen är vi just nu 10  frivilliga förstahjälpare. Vi arbetar idéellt med och på de uppdrag vi åtar oss. Alla Första hjälpare har en utbildning på minst 40 timmar och kvalitetssäkras årligen..

Att vara förstahjälpare är ett frivilligt uppdrag. Dvs dina insatser utförs av fri vilja. Utan anspråk på egen förtjänst och utan social, ekonomiskt eller politiskt tryck.

Förstahjälpen gruppens primära uppgift är att bistå med olycksfallsberedskap på olika evenemang. Tex olika idrottarrangemang, konserter och festivaler.

Vi anlitas av olika arrangörer, det kan vara alltifrån kommunen till små ideella idrottsföreningar. Att ha olycksfallsberedskap innebär att vi är beredda att "rycka ut" till olycksfall och akuta sjukdomsfall inom ett geografiskt avgränsat område, under bestämda tider. När insatser i form av förstahjälpen inte är tillräckliga hänvisas den drabbade till en vårdinrättning, om det krävs larmar vi ambulans via SOS Alarm 112.

Vårt upptagningsområde är Eskilstuna kommun med omnejd.

När vi bemannar ett uppdrag genomför vi förstahjälpen enligt rödakorsets riktlinjer. Vi bedriver ingen sjukvård och arbetar inte med mediciner. Vi förhindrar och lindrar mänskligt lidande.  När vi arbetar på ett uppdrag arbetar vi i grupp. En grupp består av två personer och vi arbetar aldrig ensamma.

Behöver du/ni våra hjälp så skicka er förfrågan via boknings kanppen här till höger. Så återkommer vi inomkort. observera att vi gärna ser er förfrågan 1 månad innan uppdraget äger rum.


Spana gärna in filmklippet längst ner som handlar om att just vara en förstahjälpare.

Läs gärna mer om vår verksamhet i spalten till höger och tveka inte att kontakta oss för mer information! Vill du veta mer om övriga verksamheter eller allmänt om Röda Korset, besök gärna www.redcross.se

Du kan även se på denna länk

https://www.youtube.com/watch?v=d0dlzrv6CAc&feature=youtu.be