Användare: Lösenord:
Startsida/Skellefteå/Start

"TorgetOK.jpg"
Referens: Christer Edin

Foto: Christer Edin

Välkommen

Välkommen till Skellefteå Krets Första Hjälpen Grupp!

I Skellefteå är vi ca 20 aktiva medlemmar som arbetar idéellt med de uppdrag vi åtar oss. Vår arbetsuppgift är att ge första hjälpen vid eventuella olycksfall eller hastigt insjuknande i samband med olika evenemang, t ex på festivaler, idrottstävlingar och konserter.

Om en olycka eller ett sjukdomsfall skulle inträffa kan vi ta hand om allt ifrån lättare skador (småsår och stukningar) till livsuppehållande åtgärder i väntan på ambulans.

För att gå med i Första hjälpen-gruppen behövs ett intresse, engagemang och möjlighet att avvara tid. Inga förkunskaper krävs. Röda Korset står för den utbildning som du behöver för att utföra de olika arbetsuppgifterna. Om du är intresserad och vill veta mer, eller kanske vill boka Första hjälpen-gruppen för ett uppdrag, är du välkommen att kontakta oss!

Vi arbetar oftast där människor samlas och det kan finnas risk för olycksfall eller akuta sjukdomar. Exempel på uppdrag är idrottsevenemang av varierande slag, publika evenemang såsom mässor, marknadsdagar och konserter.

Vi tar även på oss uppvisningar och demonstrationer av första hjälpen. Alla i gruppen arbetar frivilligt och utan ersättning, dock tar vi ut en avgift av arrangören av uppdraget som går till våra omkostnader för material, resor, mat och utbildning.

Läs gärna mer om vår verksamhet och tveka inte att kontakta oss för mer information!

E-post: fhg.skelleftea@redcross.se


Vill du veta mer om övriga verksamheter eller allmänt om Röda Korset, besök gärna http://www.redcross.se